ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 αυγά
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
75 γρ. αλεύρι
75 γρ. κορν-φλάουρ
100 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
100 γρ. σοκολάτα αμυγδάλου

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε τους κρόκους με το αλάτι και τη ζάχαρη ώσπου να αφρατέψουν. Πλένουμε το λεμόνι, παίρνουμε το χυμό και το ξύσμα του. Τα προσθέτουμε και τα δύο στους κρόκους. Προθερμαίουμε το φούρνο στους 200°C.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε στους κρόκους. Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κορν-φλάουρ και το κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα. Ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά.
Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και βάζουμε τη ζύμη σε κουταλιές, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους. Απλώνουμε τη ζύμη προσεκτικά με ένα κουτάλι ώστε να σχηματιστούν δισκάκια.
Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 40 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα μπισκότα, τα ξεκολλάμε από το χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε σχάρα. Λιώνουμε μαζί και τα δύο είδη σοκολάτας και βουτάμε τα μπισκότα μέχρι τη μέση.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 30
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV