ΚΕΙΚ ΓΚΟΥΓΚΕΛΧΟΥΠΦ (GUGLHUPF)

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

250 γρ. βούτυρο
200 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
4 αυγά
4 κ.σ. γάλα
350 γρ. αλεύρι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. φρούτα αποξηραμένα μουλιασμένα στο ρούμι
100 γρ. ζάχαρη άχνη
καρύδια για το γαρνίρισμα
βούτυρο για τη φόρμα

Αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, το αλάτι, τα αυγά και το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ενώνουμε όλα τα υλικά ώστε να γίνει μια απλή ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Αφού μουλιάσουμε τα αποξηραμένα φρούτα στο ρούμι, τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά και τα ψιλοκόβουμε. Τα προσθέτουμε έπειτα στη ζύμη. Βουτυρώνουμε μια βαθιά φόρμα για κέικ Γκούγκελχουπφ και αδειάζουμε μέσα το μίγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου για 60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα. Για το γλάσο, αναμειγνύουμε την άχνη ζάχαρη με 4 κ.σ. νερό. Περιχύνουμε το κέικ και στολίζουμε με τα καρύδια.


Κύριο Συστατικό : Φρούτα αποξηραμένα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Επίσημο
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV