ΜΟΥΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 έτοιμο παντεσπάνι για τούρτα
150 γρ. λευκή σοκολάτα
350 γρ. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
2 κρόκους αυγών
2 ασπράδια αυγών
30 γρ. Grand Marnier
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Για τη σάλτσα πορτοκάλι
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Λίγη ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με τη ζάχαρη. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει.
Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Τη λιώνετε σε ένα σκεύος προσθέτοντας το χυμό πορτοκαλιού και το Grand Marnier, αφού τα έχετε ζεστάνει μαζί.
Προσθέτετε στους κρόκους το μείγμα της ζελατίνης.
Προσθέτετε σιγά σιγά και την κουβερτούρα ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε τη σαντιγί και την μαρέγκα εναλλάξ, αφού έχετε απομακρύνει το σκεύος από το μπεν μαρί. Τελευταίο προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. Κόβετε το παντεσπάνι σε ατομικές μερίδες με ένα τσέρκι. Στρώνετε τη μους από πάνω μέχρι το ύψος του τσέρκι. Τοποθετείτε στο ψυγείο και ξεφορμάρετε την επόμενη ημέρα.
Γαρνίρετε το γλυκό με μία φέτα πορτοκάλι και λίγες γραμμές σιροπιού bitter σοκολάτας. Συνοδεύετε με τη σάλτσα πορτοκάλι.
Για τη σάλτσα πορτοκάλι, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό. Βράζετε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και ανακατεύετε συνεχώς να πήξει το μείγμα.


Κύριο Συστατικό : Πορτοκάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 3 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV