ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κιλό φύλλο κρούστας
200 γρ. κάστανα βρασμένα
150 γρ. φιστίκια Αιγίνης καθαρισμένα
βούτυρο λιωμένο
λίγο κανέλα
λίγο γαρύφαλλο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. γλυκόζη
1 ½ κιλό νερό
κανέλα
γαρύφαλλο
½ πορτοκάλι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Για να φτιάξουμε την γέμιση, τρίβουμε τα κάστανα και τα ανακατεύουμε με τα φιστίκια Αιγίνης, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε δύο φύλλα κρούστας στο ταψί, απλώνουμε πάνω ένα μέρος της γέμισης και απλώνουμε ξανά δύο φύλλα κρούστας.
Επαναλαμβάνουμε αυτή την διαδικασία τρεις φορές. Στο τέλος βάζουμε όλα τα φύλλα, τα οποία βουτυρώνουμε ένα- ένα. Ψήνουμε τον μπακλαβά στο φούρνο στους 160οC για 30- 40 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βράζουμε σε 1 ½ κιλό νερό την ζάχαρη, την γλυκόζη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το πορτοκάλι. Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Περιχύνουμε το σιρόπι ζεστό πάνω στον κρύο μπακλαβά, μέσα στο ταψί.


Κύριο Συστατικό : Κάστανα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV