ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΚΥΜΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ ΧΙΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. Ξερά σύκα Κύμης
Για το σιρόπι
500 γρ. ζάχαρη
500 ml. νερό
Κανέλα σκόνη
Γαρίφαλο πρόκες
Κονιάκ αρμπαρόριζα
Φλούδες 1 πορτοκαλιού
Για τη μους
500 ml. κρέμα γάλακτος
400 ml. γάλα
200 γρ. ζάχαρη
50 γρ. λικέρ μαστίχας Χίου
2-5 γρ. μαστίχα Χίου σκόνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Αρχικά μουλιάζουμε τα σύκα σε λίγο νερό μαζί με το κονιάκ.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και ρίχνουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, το κονιάκ και τις φλούδες πορτοκαλιού.
Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για τουλάχιστον 45 λεπτά, μέχρι να πηχτώσει το σιρόπι.
Στραγγίζουμε το σιρόπι από τις φλούδες και το γαρίφαλο, αν δεν έχουν λειώσει τελείως.
Αφού δέσει το σιρόπι ρίχνουμε τα σύκα και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη μους, χτυπάμε αρχικά στο μπλέντερ την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα, τη ζάχαρη και το κονιάκ.
Προσθέτουμε όση μαστίχα σκόνη θέλουμε.
Σερβίρουμε τα σύκα μαζί με τη μους μαστίχας.


Κύριο Συστατικό : Ξερά σύκα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV