ΜΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΥΜ ΚΟΥΑΤ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

120 γρ. φρέσκα κουμ κουάτ Κέρκυρας
500 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική (36%λιπαρά)
150 γρ. κουβερτούρα
100 ml. λικέρ κουμ κουάτ
100 γρ. άχνη ζάχαρη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
½ πακέτο μπισκότα πτι- μπερ
100 γρ. φρέσκο βούτυρο
3 φύλλα ζελατίνης
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Τρίβουμε τα μπισκότα στο multi και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. Ζυμώνουμε για να πετύχουμε μια λεία ζύμη.
Τοποθετούμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και 4-5 τσέρκια με ύψος 4 εκ. Τοποθετούμε την ζύμη στη βάση τους. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 15 λεπτά.
Στο μεταξύ κόβουμε 2-3 κουμ κουάτ Κέρκυρας σε λεπτές ροδέλες και τα αφυδατώνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο.
Τα υπόλοιπα κουμ κουάτ τα κόβουμε κατά μήκος σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα ζεματάμε έντονα σε βραστό νερό, για να ξεπικρίσουν. Τα στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη και λίγο νερό, ώστε να τα κάνουμε κονφί.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Χτυπάμε έως τα 2/3 την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε τα κουμ κουάτ, το λικέρ και λίγη άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε ελαφρώς με σπάτουλα.
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στα τσέρκια, πριν καλά καλά δέσει, που στο μεταξύ έχει κρυώσει η ψημένη ζύμη. Ισιώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα με τη σπάτουλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί και πάνω σε χαρτί απλώνουμε με την σπάτουλα ομοιόμορφα την λιωμένη σοκολάτα. Κόβουμε την κουβερτούρα με διάφορα σχήματα κουπάτ.
Για να στήσουμε το γλυκό, βγάζουμε τα επιδόρπια από το ψυγείο. Αφαιρούμε τα τσέρκια και ντεκοράρουμε με τα κομμάτια σοκολάτας.
Τοποθετούμε τα τσιπς από κουμ κουάτ και περιχύνουμε με σιρόπι κουμ κουάτ ή ότι άλλο θέλουμε.


Κύριο Συστατικό : κουμ κουάτ Κέρκυρας
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 40 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : New Line


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV