ΧΑΛΒΑΣ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 φλιτζάνι λάδι
2 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
3 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
1 ξυλάκι κανέλλα
3 γαρύφαλλα
φλούδα λεμονιού

Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και την φλούδα λεμονιού να βράσει. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να κάψει. Προσθέτετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας και προσέχοντας να μην καεί, τσιγαρίζοντάς το ανάλογα με το πόσο σκούρο θέλετε τον χαλβά.
Αφαιρείτε από την κατσαρόλα με το νερό τα μυρωδικά. Μόλις τσιγαριστεί το σιμιγδάλι ρίχνετε με προσοχή το βραστό νερό στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Προσθέτετε τα αμύγδαλα και σερβίρετε σε φόρμα

ΧΑΛΒΑΣ ΣΜΥΡΝΕΙΚΟΣ
Κύριο Συστατικό : Σιμιγδάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV