ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΑΝΘΕΜΗΣ ΣΑΜΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

750 ml. κρασί Anthemis της Σάμου
25 ξερά σύκα
3-4 γαρύφαλλα
2 ξυλάκια κανέλας
50 γρ. σταφίδες ξανθές
500 γρ. ανθότυρο για το σερβίρισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, τα γαρύφαλλα και τα ξύλα κανέλας.
Βράζουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τα ξερά σύκα και τις σταφίδες.
Τα βράζουμε για 15 λεπτά περίπου ώστε να μείνει λίγο σιρόπι.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα σερβίρουμε με ανθότυρο.

ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΑΝΘΕΜΗΣ ΣΑΜΟΥ
Κύριο Συστατικό : Κρασί Anthemis της Σάμου
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 5 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : KERASMA


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV