ΚΑΝΤΑΪΦΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

500 γρ. Φύλλο κανταΐφι
250 γρ. καρύδι τριμμένο
150 γρ. βούτυρο
Λίγο φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
Για το σιρόπι
1200 γρ. ζάχαρη
600 γρ. νερό
100 γρ. γλυκόζη
5 γρ. ξινό
Κανέλα ξύλο
Γαρίφαλο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Χωρίζουμε το κανταΐφι σε μικρές ίσες τούφες.
Βάζουμε μέσα το καρύδι και το τυλίγουμε μέσα στην παλάμη μας.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, τα βουτυρώνουμε και από πάνω καλά και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 40-50 λεπτά.
Για να φτιάξουμε το σιρόπι, βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5- 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σιροπιάζουμε το κανταΐφι, όπως τον μπακλαβά κα ρίχνουμε πάνω το φιστίκι Αιγίνης.

ΚΑΝΤΑΪΦΙ
Κύριο Συστατικό : Φύλλο κανταΐφι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Λίβανος
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV