ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

175 γρ. τριμμένα αμύγδαλα
175 γρ. ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα σκόνη
6 αυγά
ξύσμα ενός λεμονιού
βούτυρο
ζάχαρη ψιλή κρυσταλλιζέ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαφριά ελαστική κρέμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, αρωματίζετε με σκόνη κανέλας και ρίχνετε τα τριμμένα αμύγδαλα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να επιτύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και τα προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα προσεκτικά να μην «πέσει» η κρέμα.
Αλείφετε με λίγο βούτυρο τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας.
Γεμίζετε την φόρμα με το παραπάνω μείγμα. Φροντίζετε να γεμίσει μέχρι τα 2/3 της φόρμας ώστε φουσκώνοντας να μην χυθεί απ’ έξω.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 175°C και ψήνετε την πίτα για 50’.
Σβήνετε τον φούρνο και την αφήνετε μέσα για 5’.
Τη βγάζετε από την φόρμα και τη σερβίρετε πασπαλισμένη με ψιλή ζάχαρη.

ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ
Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV