ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

3 ½ κιλά μαύρο σταφύλι
900 γρ. ζάχαρη
1 ½ λίτρο νερό
1 λεμόνι (μόνο τη φλούδα)
Μερικά πολύ τρυφερά αμπελόφυλλα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Πλένουμε τα τσαμπιά του σταφυλιού, που πρέπει να είναι ώριμο και γερό. Με το ψαλίδι ξεχωρίζουμε τις ρόγες, κόβοντάς τες από το τσαμπί και αφήνοντάς τους μόνο 1 χιλιοστό κοτσανάκι (θα πρέπει να ζυγίζουν 3 κιλά).
Τις απλώνουμε πάνω σε ένα πανί και τις βάζουμε στον ήλιο να στεγνώσουν, για μια ώρα περίπου.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε να βράσει το νερό με τη ζάχαρη και μια φλουδίτσα λεμονιού. Τα βράζουμε δύο λεπτά και μετά τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τοποθετούμε με προσοχή τις ρόγες στα βάζα, απομακρύνοντας εκείνες που η φλούδα τους έχει κομματιαστεί. Σε κάθε βάζο προσθέτουμε μια φλουδίτσα λεμονιού και δύο καλά καθαρισμένα αμπελόφυλλα.
Αδειάζουμε πάνω στις ρόγες το σιρόπι μέχρι τα 3/4 του ύψους τους. Κλείνουμε ερμητικά τα βάζα και τα αποστειρώνουμε για 15-20 λεπτά. Τα διατηρούμε σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ
Κύριο Συστατικό : Σταφύλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : NEWLINE


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV