ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

9 φρυγανιές
140 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βούτυρο
500 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
5 αβγά
βούτυρο για τη φόρμα
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Θρυμματίζουμε τις φρυγανιές με τον πλάστη. Τις αναμειγνύουμε με 40 γρ. ζάχαρη και το βούτυρο και τις τρίβουμε ανάμεσα στις παλάμες μας μέχρι τα υλικά να ενωθούν το ένα με το άλλο.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που ανοίγει την οποία έχουμε προηγουμένως αλείψει με πολύ βούτυρο, και πιέζουμε το μείγμα καλά με ένα κουτάλι της σούπας.
Χτυπάμε το φρέσκο τυρί κρέμα ώσπου να γίνει λεία κρέμα και προσθέτουμε εκεί σιγά σιγά και την υπόλοιπη ζάχαρη με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού. Χωρίζουμε τα αβγά, ρίχνουμε τους κρόκους στο μείγμα του τυριού και τα ανακατεύουμε όλα μαζί ώστε η κρέμα να γίνει ομοιόμορφη. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, την προσθέτουμε στην κρέμα του τυριού και ανακατεύουμε ελαφρά με το χτυπητήρι των αβγών.
Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με τη φρυγανιά και ψήνουμε το γλυκό περίπου 75 λεπτά.
Αφήνουμε το γλυκό 10 λεπτά να κρυώσει. Το βγάζουμε έπειτα από τη φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς για τουλάχιστον 3 ώρες.
Προτού το σερβίρουμε,το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΦΟΥΡΝΟΥ
Κύριο Συστατικό : Τυρί κρέμα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV