ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για τις φράουλες
400 γρ. φράουλες
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. ξύσμα λεμονιού
Χυμός ενός λεμονιού
5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
μια πρέζα αλάτι
Για τα μπισκότα
250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
μια πρέζα αλάτι
100 γρ. κρύο βούτυρο κομμένο σε κυβάκια
200 ml. κρέμα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
200 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
5 ml. εκχύλισμα βανίλιας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Κόβουμε τις φράουλες στα 4 και τις βάζουμε με ένα μπολ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού, τη βανίλια και το αλάτι. Αυτό το ανακατεύουμε με μία μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη να μας δώσει η φράουλα τους χυμούς της μέχρι να ετοιμαστούν τα μπισκότα μας. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη, το αλάτι και το κρύο βούτυρο. Με την βοήθεια 2 μαχαιριών κάνουμε ταυτόχρονες αντίθετες κινήσει με τα 2 χέρια μας από το κέντρο προς τα έξω με σκοπό να κομματιάσουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια μας. Μπορεί να φαίνετε υγρή αλλά δεν θέλει πολύ δούλεμα γιατί τα μπισκότα μας θα γίνουν σφιχτά. Αδειάζουμε τη ζύμη στον πάγκο μας θα χρειαστεί περίπου 1 λεπτό δούλεμα μέχρι να ετοιμαστεί η ζύμη μας. Με ένα πλάστη την απλώνουμε με πάχος 1 δάχτυλο. Παίρνουμε ένα στρογγυλό τσέρκι 8 εκ. και πιέζουμε τη ζύμη προς τα κάτω να κόψουμε το μπισκότο μας. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν το στρίβουμε γιατί τότε δε θα φουσκώσουν σωστά. Ξανααπλώνουμε τη ζύμη μας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. συνολικά θα μας δώσει 6 μπισκότα. Καλό θα είναι να μη δουλέψουμε τη ζύμη μας Τρίτη φορά γιατί τότε δε θα πάρουμε αφράτα μπισκότα. Ψήνουμε στο αερόθερμο στους 225 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου. Όταν βγουν τα βάζουμε σε μία σχάρα να κρυώσουν. Έχουμε βάλει στο ψυγείο ένα μεταλικό μπολ μαζί με ένα μεταλικό αναδευτήρα. Τα βγάζουμε και εκεί μέσα ρίχνουμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Χτυπάμε μέχρι να αρχίσει να δένει ελαφρώς η κρέμα μας. ΠΡΟΣΟΧΗ δε θέλουμε να γίνει σαντιγί. Για το σερβίρισμα κόβουμε τα μπισκότα στη μέση απλά τραβώντας τα, είναι τόσο αφράτα που ξεκολάνε εύκολα. Βάζουμε ένα μπισκότο βάση, φράουλες, κρέμα, μπισκότο, φράουλες, κρέμα και τέλος καπάκι από μπισκότο. Αυτό πρέπει να είναι γυρτό σε ένα πιάτο. Γαρνίρουμε με το σιρόπι που έβγαλαν οι φράουλες.

ΑΦΡΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
Κύριο Συστατικό : Φράουλες
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV