ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΙΤΕΡ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 αυγά
40 γρ. ζάχαρη
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
100 γρ. πικρή σοκολάτα
30 ml. γάλα
100 γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ
50 ml. εσπρέσο
κακάο σκόνη
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σπάμε τα αυγά και με το μίξερ χτυπάμε τα κροκάδια και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ μέχρι να γίνουν κρέμα. Μετά προσθέτουμε το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε. Χοντροκόβουμε τη σοκολάτα με το μαχαίρι και τη ρίχνουμε μαζί με το γάλα μέσα σε μια μεταλλική κατσαρόλα. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και λιώνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάζουμε το σκεύος απ’τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο, κατόπιν το ρίχνουμε στην κρέμα μασκαρπόνε και τα ανακατεύουμε όλα καλά. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν και τα περνάμε στο μείγμα. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια φόρμα για σουφλέ και την αλείφουμε με μια στρώση μασκαρπόνε. Τοποθετούμε τα μπισκότα σαβουαγιάρ το ένα δίπλα στο άλλο σε ρηχό μπολ και τα βρέχουμε με τον εσπρέσσο. Τα αφήνουμε περίπου 10’ να τραβήξουν. Αφού έχουν τραβήξει καλά, βάζουμε μια στρώση μπισκότα πάνω από την κρέμα μασκαρπόνε. Βάζουμε πάνω από τα μπισκότα άλλη μια στρώση μασκαρπόνε, από πάνω μια στρώση μπισκότα κ.ο.κ., μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τελειώνουμε με μασκαρπόνε και πασπαλίζουμε το τιραμισου με κακάο. Πριν το σερβίρισμα βάζουμε το τιραμισού περίπου 2 ώρες στο ψυγείο.

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΠΙΤΕΡ
Κύριο Συστατικό : Τυρί κρέμα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ιταλία
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά & 2 Ώρες Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV