BROWNIES ΜΕ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ ΚΑΙ ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

200 γρ. φιστίκι Αιγίνης ψίχα ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πικρή
250 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
30 γρ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
210 γρ. Βούτυρο
250 γρ. Ζάχαρη κοινή
4 Aυγά
120 γρ. Αλεύρι
1 Βανίλια
Επικάλυψη
150 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
150 ml. κρέμα γάλακτος
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Λιώνουμε την πικρή σοκολάτα σε μπεν-μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και την βανίλια , μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε με μια κουτάλα και προσθέτουμε το αλεύρι τα φιστίκια και το πιπέρι. Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα μέσα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 Χ 20 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 170-180ο C για 35 λεπτά περίπου. Το κέικ αυτό όταν το βγάλουμε από το φούρνο, φαίνεται σαν να μην έχει ψηθεί, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την σοκολάτα γάλακτος και την βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα μέχρι να έρθει σε σημείο βρασμού και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση τους.


Κύριο Συστατικό : Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV