ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

1 κούπα Βιολογικό Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο SECOS
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
2 φλούδες πορτοκαλιού
2 φλούδες λεμονιού
1 ξύλο κανέλας
5 γρ. κανέλα
150 γρ. πραλίνα φουντουκιού
100 γρ. φιστίκια κελυφωτά ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας, τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και προσθέτουμε πασπαλίζοντας το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσει καλά και να πάρει χρώμα. Τότε προσθέτουμε την κανέλα σε σκόνη και ανακατεύουμε ξανά. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αδειάζουμε τον χαλβά σε ατομικές φόρμες δημιουργώντας μία γούβα στο κέντρο. Προσθέτουμε το σοκολατάκι της πραλίνας και συμπληρώνουμε πάλι με χαλβά. Χτυπάμε το φιστίκι σε πούδρα και ρολάρουμε επάνω τις μπάλες του χαλβά.

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟΣ
Κύριο Συστατικό : Σιμιγδάλι Χονδρό
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV