ΜΠΑΝΟΦΙ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

300 γρ. μπισκότα τύπου πτι - μπερ
100 γρ. βούτυρο
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
2 μπανάνες
250 ml. κρέμα γάλακτος
50 γρ. τυρί κρέμα
20 γρ. ζάχαρη άχνη
100 γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα για τρίψιμο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3,5 – 4 ώρες με κλειστό το κουτί μέσα σε μία κατσαρόλα καλυμμένο με νερό. Προσέχουμε να κοχλάζει το νερό αλλά να μην βράζει πάρα πολύ. Κοιτάζουμε να είναι καλυμμένο με νερό και αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πριν τα ανοίξουμε.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα σε σκόνη. Τα ενώνουμε με το βούτυρο, το οποίο προηγουμένως έχουμε λιώσει. Στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια ταρτιέρα το μείγμα, φροντίζοντας να καλύψει και τα τοιχώματα.
Βάζουμε την ταρτιέρα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η βάση, περίπου 1 ώρα. Χτυπάμε σε μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το τυρί στη συνέχεια.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο και στρώνουμε τις μπανάνες κομμένες σε ροδέλα επάνω της. Προσθέτουμε την καραμέλα και απλώνουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε τη σαντιγί και σερβίρουμε τρίβοντας κουβερτούρα από επάνω.

ΜΠΑΝΟΦΙ
Κύριο Συστατικό : Μπανάνες
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 4 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV