ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

Για το παντεσπάνι
4 αυγά
170 γρ. ζάχαρη
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις MANA
10 γρ. Baking powder
1 Βανίλια
15 ml. νερό
Για την κρέμα
450 γρ. κρέμα γάλακτος
400 γρ. κρέμα κάστανου
100 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Για το σιρόπι
100 ml. νερό
100 γρ. ζάχαρη
30 ml μπράντι
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Προθερμάνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Σε ένα μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά και τη ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ. Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Σε ένα ταψί βάζουμε μία λαδόκολλα, απλώνουμε επάνω το υπόλοιπο μίγμα θέλοντας να δώσουμε σχήμα 17x11x1 περίπου. Ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά. Όχι παραπάνω γιατί θα είναι δύσκολο να το τυλίξουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί. Προσθέτουμε σιγά σιγά με ένα κουτάλι την κρέμα κάστανου, την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Μόλις βγει το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε ρολό και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει ξετυλίγουμε, το σιροπιάζουμε με το σιρόπι κρύο και απλώνουμε την κρέμα με μία σπάτουλα. Τυλίγουμε και βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα από έξω. Κάνουμε γραμμές με ένα πιρούνι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΚΟΡΜΟΣ ΚΑΣΤΑΝΟ
Κύριο Συστατικό : Κρέμα Κάστανου
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι & Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV