ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΣΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

4 αυγά
300 γρ. κάστανο αλεσμένο
60 γρ. τριμμένο καρύδι
2 γρ. κανέλλα
2 γρ. γαρύφαλλο τριμμένο
220 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φρυγανιά
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
5 γρ. σόδα
100 ml μπράντυ
250 ml γάλα εβαπορέ διαλυμένο με νερό
200 ml σπορέλαιο
30 γρ. baking powder
Σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη
500 ml νερό
Γλάσο
200 γρ κουβερτούρα
90 ml καλαμποκέλαιο
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και την αφήνουμε στην άκρη. Στην συνέχεια χτυπάμε σε ένα μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μπράντυ αφού έχουμε διαλύσει σε αυτό την σόδα, το σπορέλαιο, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το γάλα, το baking powder, την φρυγανιά, το καρύδι, τον πουρέ του κάστανου και ανακατεύουμε συνεχώς. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το για 5 λεπτά και σιροπιάζουμε σιγά σιγά, θέλουμε και τα δύο να είναι ζεστά. Τέλος λιώνουμε σε bain marie την σοκολάτα με το καλαμποκάλευρο και την απλώνουμε επάνω. Όταν κρυώσει κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.

ΚΑΣΤΑΝΟΠΑΣΤΑ
Κύριο Συστατικό : Κάστανο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 45 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 8
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV