ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ (2)



5 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζάνια βούτυρο
1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά μεσαία
1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
2 βανίλιες
ζάχαρη άχνη
αμύγδαλα

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 C. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη. Κοσκινίζετε το αλεύρι και του προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ. Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ. Ρίχνετε στο μείγμα της ζάχαρης, το βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και τις βανίλιες. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Χτυπάτε τ’ ασπράδια με 2 σταγόνες λεμόνι σε μαρέγκα. Διπλώνετε την μαρέγκα μέσα στη ζύμη. Ψήνετε για 1 1/2 ώρα ανάλογα με το φούρνο. Πασπαλίζετε εάν θέλετε με ζάχαρη άχνη και αμύγδαλα.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Εορταστικό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα & 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 8
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV