ΕΞΥΠΝΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

80 γρ. Σταφίδα Ξανθιά ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
8 φέτες ψωμί για τοστ μόνο ψίχα
2 αυγά
50 ml. γάλα
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
10 γρ. κανέλα
50 γρ. ζάχαρη άχνη ΜΑΝΑ
100 γρ. Βούτυρο για το τηγάνι
Μαρμελάδα μήλου
2 μήλα
250 γρ. ζάχαρη
20 ml. χυμό λεμονιού
1 ξυλαράκι κανέλας
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μπαστουνάκια. Τα βάζουμε σε μία λεκάνη με τον χυμό λεμονιού και 150 ml. νερό για να μη μας μαυρίσουν μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα. Στη συνέχεια τα ρίχνουμε μαζί με το νερό και τη ζάχαρη σε ένα φαρδύ τηγάνι. Αφήνουμε να πάρουν βράση και ρίχνουμε το ξύλο της κανέλας. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα μήλα.
Παίρνουμε τις φέτες του ψωμιού και με ένα πλάστη της πατάμε πολύ καλά μία, μία για να αποκτήσουν το μισό πάχος. Γεμίζουμε με το μήλο, τις σταφίδες και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό. Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τα αυγά με το γάλα και βουτάμε τις φέτες του ψωμιού για να πάει παντού. Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ρολά μας μέχρι να ροδίσουν. Μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε ανακατέψει την κρυσταλλική ζάχαρη με την κανέλα και ανακατεύουμε να καλυφθούνε καλά. Τα βγάζουμε από το πιάτο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε αμέσως.

ΕΞΥΠΝΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Μήλο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι και Έτσι
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV