ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ



10 αυγά
7 φλιτζάνια γάλα
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 βανίλια
1 κουτάκι φύλλο για πίτα
1/2 φλιτζάνι βούτυρο

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βάζετε σε μία κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη να βράσουν. Χτυπάτε τα αυγά καλά. Μόλις βράσει το γάλα και Λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Προσθέτετε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Ρίχνετε και τη βανίλια και αποσύρετε από την φωτιά. Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνετε τη γέμιση. Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο. Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί. Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε. Ραντίζετε με βούτυρο. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθύνει το φύλλο.


Κύριο Συστατικό : Γάλα
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV