ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ



1 πιατάκι του καφέ άχνη ζάχαρη
½ κιλό βούτυρο γάλακτος λειωμένο
½ κιλό ασπρισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα και κοπανισμένα
700 γρ αλεύρι
1 κρόκο αυγού
½ φλιτζάνι κονιάκ
1 κουταλάκι σόδα
βούτυρο για το ταψί
άχνη για το πασπάλισμα

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη, τον κρόκο και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: αλεύρι, σόδα, κονιάκ, αμύγδαλα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες σε μικρές μπαλίτσες κάνοντας με το δάκτυλο μας στη μέση τους μια βούλα. Τους βάζουμε ανά σειρές σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Όπως είναι καυτοί κοσκινίζουμε μια φορά πάνω τους ζάχαρη άχνη και αφού κρυώσουν τους πασπαλίζουμε για δεύτερη φορά.


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι, Αμύγδαλο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV