ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

220 γρ. λευκή σοκολάτα
260 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
3 κρόκους αυγών
50 γρ. Φιστίκι Αιγίνης πούδρα
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι να βράσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους και προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα. Δε σταματάμε το ανακάτεμα για να μην ψηθούν οι κρόκοι. Ξαναμεταφέρουμε το μίγμα στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3 λεπτά χωρίς όμως να βράσει το μίγμα μας. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία που θέλουμε να πιάσει το μίγμα μας είναι 80 βαθμοί. Αδειάζουμε το μίγμα της κατσαρόλα σε ένα μπολ όπου έχουμε βάλει την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας μαζί. Αδειάζουμε στο μπολ που θα σερβίρουμε και μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει η κρέμα μας.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Κύριο Συστατικό : Λευκή Σοκολάτα
Είδος Πιάτου : Γλυκά
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 5 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά & 1 Ώρα Ψυγείο
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV