ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ

400 γρ. αμύγδαλα λευκά ΚΑΛΑΘΕΡΗΣ
300 γρ. ζάχαρη
3 ασπράδια αυγών
Ξύσμα από 1 λεμόνι
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
¼ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
Για το γλάσο
125 γρ. ζάχαρη άχνη ΜΑΝΑ
1 ασπράδι αυγού
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ
Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και κανέλα, γαρίφαλο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα ασπράδια και τα προσθέτουμε σταδιακά στα ξηρά συστατικά.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δεν προσθέτουμε όλα τα ασπράδια! Θα χρειαστεί να βάλουμε 2 και κάτι για να αποκτήσουμε ένα συμπαγές μίγμα.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια εργασίας με λίγο αλεύρι ή ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω και με ένα πλάστη ανοίγουμε σε πάχος 1 εκ. Με έναν κουπ πατ ζύμης, κόβουμε τα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει ένα φύλλο σιλικόνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο στους 150 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε μία σχάρα. Ετοιμάζουμε το γλάσο χτυπώντας τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και προσθέτοντας σταδιακά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πάρουμε ένα πηχτό γλάσο. Απλώνουμε με μία σπάτουλα το γλάσο επάνω στα μπισκότα και το αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει. Αν θέλουμε χρωματίζουμε το γλάσο με χρώματα ζαχαροπλαστικής.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ
Κύριο Συστατικό : Αμύγδαλα
Είδος Πιάτου : Γλυκά
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 12 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 24 τεμάχια
Πηγή : Εκπομπή Μαγειρεύουμε Παρέα


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV