ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



3 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι κακάο ή κουβερτούρα τριμμένη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κοφτές κορν φλάουερ
ξύσμα λεμονιού
2 κρόκοι αυγών

Βάζετε τα δύο φλιτζάνια γάλα να κάψει. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και το κακάο ή τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ βάζετε το υπόλοιπο γάλα και εκεί διαλύετε πολύ καλά την ζάχαρη και το κορν φλαουερ. Χτυπάτε καλά τους κρόκους. Προσθέτετε λίγο λίγο μισό φλιτζάνι από το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς. Χαμηλώνετε τη φωτιά. Γυρίστε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει. Αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε τους κρόκους. Τοποθετείτε ξανά στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να πήξει. Σερβίρεται σε πιατάκια και τρώγεται και κρύα και ζεστή.


Κύριο Συστατικό : Σοκολατα
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV