ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΑΓΡΙΟΒΥΣΣΙΝΟ



2 1/2 κιλά αγριοβύσσινα
10 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
1/4 φλιτζανιού φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού

Ξεπλένετε πολύ καλά τα βύσσινα και τα ξεκουκουτσιάζετε με μια βελόνα ή με το ειδικό εξάρτημα. Σε μια λεκανίτσα ή μπολ, απλώνετε εναλλάξ τα βύσσινα και τη ζάχαρη σε στρώσεις εναλλάξ. Τα ραντίζετε με νερό, σκεπάζετε το δοχείο και το βάζετε για περίπου 12 ώρες στο ψυγείο. Την επόμενη ημέρα, βάζετε το περιεχόμενο του δοχείου σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει το γλυκό και η θερμοκρασία του φθάσει περίπου τους 110°C (σύμφωνα με το ειδικό θερμόμετρο), αφαιρώντας ανά τακτά διαστήματα τον αφρό που σχηματίζεται από το βράσιμο. Αυτό σημαίνει γύρω στα 30-35 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Κατεβάζετε το τσουκάλι από τη φωτιά, αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα και αεροστεγή βάζα. Μπορείτε να σερβίρετε το βύσσινο ως γλυκό του κουταλιού ή ως σιρόπι πάνω από τσίζ-κέικ ή και παγωτό. Είναι πολύ καλό, επίσης, μαζί με στραγγιστό γιαούρτι.


Κύριο Συστατικό : Αγριοβύσσινο
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 35 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV