ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΕΡΑΣΙ



1 κιλό κεράσια (χωρίς κουκούτσι)
1 κιλό ζάχαρη
1 λεμόνι (χυμό)
2 βανίλιες
1/2 ποτήρι του νερού,νερό
1 κουτί γλυκόζη (δεν ζαχαρώνει το γλυκό) προαιρετικά.

Πλένουμε τα φρούτα και βγάζουμε τα κουκούτσια. Τα βάζουμε σε μιά κατσαρόλα με την ζάχαρη (και την γλυκόζη) προσθέτουμε το νερό και τις βανίλιες και το αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά (ξαφρίζουμε την επιφάνεια για να μην χυθεί). Για να βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο, βγάζουμε μια κουταλιά από το σιρόπι και ρίχνουμε μια στάλα στο νύχι μας. Αν σταθεί, το γλυκό μας είναι έτοιμο. Τέλος ρίχνουμε το λεμόνι στην κατσαρόλα και βγάζουμε το γλυκό από την φωτιά. Χλιαρό το βάζουμε σε βαζάκια και τα σκεπάζουμε αφού κρυώσει.


Κύριο Συστατικό : Κεράσι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV