ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΥΔΩΝΙ



1 κιλό ζάχαρη
400γρ. νερό
750γρ. κυδώνι
1 κ.γ. ξινό
150γρ. γλυκόζη

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Έπειτα, καθαρίζουμε και τρίβουμε το κυδώνι σε τρίφτη κυδωνιού. Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο κυδώνι στο σιρόπι μας και το αφήνουμε να βράσει, ώσπου να δέσει, για περίπου 20' σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας, πριν κατεβάσουμε το γλυκό από τη φωτιά, το ξινό με τη γλυκόζη. Έπειτα, ανακατεύουμε καλά και σβήνουμε τη φωτιά. Μισή ώρα μετά, και εφόσον κρυώσει, αδειάζουμε το γλυκό μας σε γυάλινα βαζάκια.


Κύριο Συστατικό : Κυδώνι
Είδος Πιάτου : Γλυκο
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV