ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ



5 χονδρόφλουδα πορτοκάλια
Ζάχαρη (βλέπε εκτέλεση για την ποσότητα)
1 βανίλια
1 λεμόνι χυμό
1 κουτί γλυκόζη (προαιρετικά)

Ξύνουμε τα πορτοκάλια (για να φύγει η εξωτερική επιφάνεια) στον τρίφτη και τα βάζουμε να βράσουν σε νερό έως ότου η φλούδα τους να γίνει μαλακή. Μετά τα βγάζουμε από το νερό, τα κόβουμε σε 5 ή 6 φέτες και με το ψαλίδι κόβουμε τα κουκούτσια μόνο. Μετά τα ζυγίζουμε και όσο είναι το βάρος τους άλλη τόση ζάχαρη ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Στύβουμε προσεκτικά τα πορτοκάλια να φύγει το νερό και τα ρίχνουμε και αυτά στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Όταν δέσει καλά και κρυώσει το γλυκό, τα βάζουμε σε βαζάκια.


Κύριο Συστατικό : Πορτοκάλι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV