ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΥΚΟ



2 κιλά ώριμα σύκα κατά προτίμηση άσπρα
1/5 του κιλού ζάχαρη
1 μικρή χούφτα γαρύφαλλα
1 χαρτάκι βανίλια

Πλένουμε καλά τα σύκα, τα βάζουμε σε ένα τρυπητό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα την ζάχαρη, ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά, ρίχνουμε τα σύκα, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να βράσουν για 45 λεπτά. Προσθέτουμε τα γαρύφαλλα, την βανίλια και αφήνουμε το γλυκό να βράσει μέχρι να δέσει το σιρόπι.


Κύριο Συστατικό : Σύκο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 20 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV