ΚΑΤΑΪΦΙ



1 κιλό φύλλο καταΐφι
4 φλιτζάνια καρυδόψιχα
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
4 κουταλιές ζάχαρη
7 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
φλούδα λεμονιού
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 C. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, την ζάχαρη, τα αυγά και την κανέλλα. Βουτυρώνετε το ταψί και στρώνετε το μισό καταϊφι, ραντίζοντας με λίγο βούτυρο. Στρώνετε από πάνω την γέμιση από τα καρύδια. Από πάνω βάζετε το υπόλοιπο καταϊφι και το περιλούετε με το υπόλοιπο βούτυρο. Ψήνετε για μισή ώρα περίπου. Αφήνετε να κρυώσει, σκεπάζετε και το αφήνετε 24 ώρες. Φτιάχνετε το σιρόπι. Βάζετε το νερό να βράσει με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά. Αφήνετε να βράσει για 5-10 λεπτά. Βγάζετε τα μυρωδικά και περιχύνετε το καταϊφι.


Κύριο Συστατικό : Φύλλο Καταΐφι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 35 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV