ΚΕΪΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑ



1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
1 κουταλιά μπέϊκιν πάουντερ
1 φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι γάλα

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μία φόρμα κέικ. Βάζετε σε ένα μπωλ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να μαλακώσει. Προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε μέχρι να γίνει το μείγμα λείο. Κοσκινίζετε μαζί το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ. Προσθέτετε στο βούτυρο ένα ένα τα αυγά χτυπώντας. στο μίξερ συνεχώς. Ζεσταίνετε λίγο το γάλα. Λιώνετε το κακάο στο γάλα. Προσθέτετε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Χτυπάτε να γίνει το μείγμα λείο. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα ομοιόμορφα. Ψήνετε για μία ώρα περίπου.


Κύριο Συστατικό : Κακάο
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV