ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ



6 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια αμμωνία
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά κανέλλα
5 γαρύφαλλα τριμμένα
1 αυγό

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Βουτυρώνετε τα ταψάκια σας. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλλα και τα γαρύφαλλα. Λιώνετε το βούτυρο και το ανακατεύετε με το αλεύρι. Ζεσταίνετε το γάλα ελαφρά. Χτυπάτε τ' αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά. Προσθέτετε στο γάλα την αμμωνία. Ρίχνετε στο αλεύρι όλα τα παραπάνω υλικά και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία λεία και εύπλαστη ζύμη. Κρατάτε το ασπράδι από το αυγό και προσθέτετε ένα κουταλάκι νερό και ανακατεύετε. Πλάθετε τα κουλούρια σε ότι σχήμα θέλετε. Τοποθετείτε στο ταψί και αλείφετε με το ασπράδι. Ψήνετε 20-30 λεπτά


Κύριο Συστατικό : Αλεύρι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV