ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΪΦΙ



3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό
2 1/2 φλιτζάνια γάλα
2 βανίλιες
1/2 φλιτζανιού βούτυρο
150 γρ. φύλλο καταΐφι
3/4 φλιτζάνιου ζάχαρη για το σιρόπι
1/2 φλιτζάνι νερό για το σιρόπι
φλούδα από λεμόνι
3 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλλα
2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά ζάχαρη

Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτετε το αλεύρι και λίγο - λίγο το γάλα. Τοποθετείτε στη φωτιά την κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πάρει βράση. Όταν πήξει αποσύρετε από την φωτιά. Προσθέτετε την βανίλια. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνετε ένα ταψί και στρώνετε το καταΐφι -ψήνετε στους 180 C μέχρι να ροδοκοκκινίσει περίπου 15 λεπτά. Εν τω μεταξύ βράζετε σε μία άλλη κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη με τα μυρωδικά να φτιάξετε το σιρόπι. Αφαιρείτε τα μυρωδικά και σιροπιάζετε το κανταΐφι. Στρώνετε την κρέμα από πάνω από το κανταΐφι. Βάζετε το ταψί στο ψυγείο να κρυώσει. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη να γίνει σαντιγί. Απλώνετε την σαντιγί πάνω από την παγωμένη κρέμα και σερβίρετε.


Κύριο Συστατικό : Φύλλο καταϊφι
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV