ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΛΙΑ



1 Κιλό μαύρες απύρηνες ελιές χωρίς άλμη
2 Ποτήρια ζάχαρη
1 Ποτήρι νερό
4 Κουταλιές ασβέστη
10 φυλλαράκια βασιλικό

Παίρνουμε τις ελιές και τις αφήνουμε για μία μέρα σε λεκανίτσα με νερό.Την επομένη ξεπλένουμε καλά. Κατόπιν παίρνουμε 1 λεκανίτσα και γεμίζουμε με αρκετό νερό και ανακατεύουμε τον ασβέστη μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε μέσα της ελιές και τις αφήνουμε 2 ώρες και μετά τις ξεπλένουμε με άφθονο νερό. Τέλος βάζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και τις ελιές για να γίνει το γλυκό μας σε μέτρια φωτιά περίπου 30 λεπτά. Για να δούμε αν είναι έτοιμο το γλυκό μας βουτάμε ένα κουτάλι στο σιρόπι και αν σταθεί τότε είναι έτοιμο. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε μέσα τα φύλλα βασιλικού και το βάζουμε σε βαζάκια γυάλινα που κλείνουνε καλά.


Κύριο Συστατικό : Ελιές
Είδος Πιάτου : Γλυκό
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης : Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας : 30 Λεπτά & 12 Ώρες οι ελιές στο νερό
Χρόνος Μαγειρέματος : 30 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 12
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV