ΕΓΚ ΝΟΓΚ



4 αυγά
4 βανίλιες
8 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλάκια ρούμι
2 φλιτζάνια γάλα

Θα πρέπει να προσέξουμε την προέλευση των αυγών επειδή αυτά δεν θα μαγειρευτούν. Στην αρχή ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών. Παίρνουμε τους κρόκους και τους χτυπάμε μαζί με 4 κουταλιές ζάχαρη μέχρι να πήξουν και να ασπρίσουν πολύ. Προσθέτουμε το ρούμι, το γάλα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά όλα μαζί. Με το μείγμα αυτό, γεμίζουμε τα 4 ποτήρια μας, αφήνοντας περίπου δύο δάχτυλα κενό στο πάνω μέρος. Πλένουμε σχολαστικά τα ποδαράκια του μίξερ και σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη έως ότου γίνουν μια μαρέγκα σφιχτή. Μοιράζουμε αυτή τη μαρέγκα στα 4 ποτήρια και τα σερβίρουμε κρύα με καλαμάκι.


Κύριο Συστατικό : Αυγό , Ρούμι
Είδος : Ποτό
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV