ΚΑΠΟΥΤΣΙΝΟ ΦΡΕΝΤΟ (ΒΙΝΤΕΟ)



2 δόσεις καφέ εσπρέσσο
γάλα φρέσκο, χτυπημένο
ζάχαρη (προαιρετικά)

Τοποθετούμε 1 δόση φρεσκοκομμένου καφέ στο κλείστρο μας και το πατάμε με πατητήρι χειρός για να στρώσουμε τον καφέ μας σωστά,μην ξεχνάμε οτι το νερό δεν πάει στην ανηφόρα. Αφού αφήσουμε να τρέξει λίγο νερό απο την μηχανή μας κουμπώνουμε το κλείστρο μας και αφήνουμε να τρέξει ο εσπρέσσο. Μέχρι να γίνει ο καφές χτυπάμε το κρύο γάλα μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα. Μόλις είναι έτοιμος ο καφές προσθέτουμε την ζάχαρη που επιθυμούμε και χτυπάμε για 2 δευτερόλεπτα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε δύο παγάκια και χτυπάμε για άλλα δύο δευτερόλεπτα μέχρι να κρυώσει ο καφές και να εγκλωβιστούν όλα του τα αρώματα. Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια, σουρώνοντας τον καφέ από τα πρώτα παγάκια και προσθέτουμε το χτυπημένο γάλα. Αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε σχέδια στο αφρόγαλα με το υπόλοιπο του καφέ που έχει μείνει μέσα στο shaker.


Κύριο Συστατικό : Καφές εσπρέσσο
Είδος : Καφές
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV