CAFE' D'APRES



600 ml γάλα
1 ξυλαράκι κανέλα
100 γρ σκούρα σοκολάτα (περιεκτικότητα σε κακάο 60%)
την ψίχα απο 1 μπαστουνάκι βανίλια
200 ml δυνατό καυτό καφέ
80 ml κονιάκ
το ξύσμα 1/2 πορτοκαλιού

Ζεσταίνουμε το γάλα με την κανέλα. Σπάμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε στο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά, ενώ ανακατεύουμε διαρκώς. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ρίχνουμε την ψίχα της βανίλιας ανακατεύοντας. Αναμειγνύουμε τον καφέ, το κονιάκ και το ξύσμα του πορτοκαλιού στο καυτό γάλα και το αφήνουμε λίγο να σταθεί. Περνάμε το μείγμα από σίτα και το αδειάζουμε σε ζεσταμένα, πυρίμαχα ποτήρια. Σερβίρουμε αμέσως.


Κύριο Συστατικό : Τεκίλα
Είδος : Καφές
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV