ΧΤΑΠΟΔΙ ΠΙΛΑΦΙ



400 γρ. ρύζι
750 γρ. χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσινη πιπεριά
250 γρ. ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
100 γρ. αρακά
2 κουταλιές αλεύρι
πάπρικα
αλάτι
2 κουταλιές ελαιόλαδο

Πλένετε το χταπόδι και το βάζετε να βράσει σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι για 40 λεπτά. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζετε από την κατσαρόλα και κρατάτε το νερό για το ρύζι. Κόβετε σε μικρά κομμάτια τα πλοκάμια και σε μεγαλύτερα το υπόλοιπο χταπόδι. Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μεγάλα κομμάτια, αφού πρώτα τα αλευρώσετε. Τα αφήνετε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα με ζεστό ελαιόλαδο τηγανίζετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα πλοκάμια, προσθέτετε τις ντομάτες, αφού αφαιρέσετε τα σπόρια και τις ψιλοκόψετε, το σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγη πάπρικα και αλάτι. Όταν το σοφρίτο είναι έτοιμο, προσθέτετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά τα υλικά. Από το νερό όπου βράσατε το χταπόδι προσθέτετε τρεις φορές την ποσότητα του ρυζιού. Προσθέτετε και τον αρακά. Αφήνετε τα υλικά να μαγειρευτούν σε δυνατή φωτιά προσθέτοντας αλάτι εάν χρειάζεται, μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Το σερβίρετε ζεστό. Συνοδεύετε το ρύζι με το τηγανητό χταπόδι που έχετε φυλάξει και λίγες φέτες λεμόνι.


Κύριο Συστατικό : Χταπόδι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα
Βαθμός Δυσκολίας : Δυσκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV