ΑΡΝΙΣΙΟ ΜΠΟΥΤΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ



1 αρνίσιο μπούτι 2 κιλά
30 μικρές πατατούλες (με ή χωρίς τη φλούδα)
1 λεμόνι
50 γρ. φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 5-6 κλώναράκια
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε τέταρτα
Κορυφές δεντρολίβανου
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λάδι

Περνάτε όλο το κρέας με λάδι και την κούπα του λεμονιού και βάζετε αρκετό αλάτι και πιπέρι. Με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγετε μικρές τρύπες σποραδικά στο κρέας και βάζετε μέσα το σκόρδο και τις κορυφές του δεντρολίβανου. Το αφήνετε 2-3 ώρες να μαριναριστεί στο ψυγείο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 225 βαθμούς και βάζετε σε ένα ταψί το αρνάκι με λίγο λάδι και νερό και τις πατάτες γύρω του, αλατισμένες και πιπερωμένες. Ψήνετε για 60 λεπτά , γυρνώντας το στη μισή ώρα. Γαρνίρετε προαιρετικά με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο , Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 2-3 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 60 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV