ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΑΝΕ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΦΕΤΑΣ



4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
200 γρ. αμυγδαλόψιχα (χωρίς φλούδες) τριμμένη πολύ ψιλά
2 αυγά
100 γρ. φέτα
χυμό από 2 πορτοκάλια
100 ml ελαιόλαδο
30 ml ξύδι μπαλσάμικο
αλεύρι, αλάτι και πιπέρι

Κόβουμε τα φιλέτα σε μικρότερα κομμάτια. Αλατοπιπερώνουμε και τα περνάμε από το αλεύρι. Τα βουτάμε στη συνέχεια από τα αυγά που έχουμε ήδη χτυπήσει και τέλος από την αμυγδαλόψιχα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και στραγγίζουμε το κοτόπουλο σε απορροφητικό χαρτί. Για την σάλτσα χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, τον χυμό πορτοκαλιού, τη φέτα και λίγο αλάτι μέχρι να γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Σερβίρουμε το κοτόπουλο ζεστό με τη σάλτσα σε θερμοκρασία δωματίου.


Κύριο Συστατικό : Κοτόπουλο , Ζυμαρικό
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο , Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 10 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV