ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



1 μικρό κουνουπίδι
4 μεσαίες πατάτες
50 γρ μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσια
1 κρεμμύδι
ρίγανη
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 αυγά
γάλα φρέσκο
αλάτι
40 γρ τριμμένη παρμεζάνα
βούτυρο
τρίμμα φρυγανιάς για πανάρισμα

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. Στο μεταξύ καθαρίζουμε το κουνουπίδι, το κόβουμε σε κορφούλες και το βράζουμε στον ατμό γύρω στα 10-15 λεπτά. Τρίβουμε το κρεμμύδι, το τσιγαρίζουμε, προσθέτουμε το κουνουπίδι και τις βρασμένες πατάτες (αφού προηγουμένως τις ξεφλουδίζουμε και τις κόψουμε κομματάκια) και αλατίζουμε. Κατόπιν τα περνάμε σε μύλο για να γίνουν πουρές και προσθέτουμε τα αυγά, την παρμεζάνα και λίγο γάλα. Απλώνουμε το μισό πουρέ σε ένα ταψί αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με το τρίμα της φρυγανιάς. Προσθέτουμε τις ελιές κομμένες σε ροδέλες, ρίγανη και 2 κουταλιές λάδι, σκεπάζουμε με τον άλλο μισό πουρέ και βάζουμε το ταψί σε φούρνο ζεσταμένο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά. Εν συνεχεία το βγάζουμε και το αφήνουμε έξω απ'το φούρνο να κρυώσει 15 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως μετά.


Κύριο Συστατικό : Κουνουπίδι
Είδος Πιάτου : Ορεκτικό , Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ωρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Θέλει λίγο βοήθεια
Μερίδες : 4
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV