ΠΕΝΝΕΣ ΜΕ ΞΙΦΙΑ



650 γρ. Πέννες
400 γρ. ξιφία καθαρισμένο από τα κόκαλα και την πέτσα, κομμένο σε κύβους 1-1,5 εκ.
50 ml ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε λεπτές φέτες
3 μέτριες ντομάτες αποφλοιωμένες και κομμένες σε φέτες
60 γρ. κάπαρη που την έχετε αφήσει στο νερό (για να ξαλμυρίσει) και στύψει με το χέρι
50 γρ. μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
60 γρ. λευκό ξηρό κρασί

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει. Mετά το βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα.Σοτάρετε τα κομμάτια του ξιφία μέχρι να ασπρίσουν και τα σβήνετε με το κρασί.Βγάζετε τον ξιφία από το τηγάνι.Προσθέτετε στο τηγάνι με το λάδι την ντομάτα, την κάπαρη και τις μαύρες ελιές και τις αφήνετε να βράσουν 10 λεπτά.Pίχνετε πάλι στο τηγάνι τον ξιφία, πολύ μαϊντανό, βράζετε για δύο-τρία λεπτά και κλείνετε την φωτιά.Παράλληλα ετοιμάζετε τις Πέννες. Τις σουρώνετε και τις βάζετε πάλι στην κατσαρόλα.Ρίχνετε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού (και το ζουμί) στις Πέννες και ανακατεύετε καλά.Προσθέτετε έξτρα μαϊντανό, αν θέλετε, και σερβίρετε σε μια πιατέλα.


Κύριο Συστατικό : Ζυμαρικό , Ξιφίας
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 25 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV