ΡΟΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ



1.200 γρ. τρυφερό κομμάτι μοσχαριού (το οποίο δένουμε σε ρολό)
Μισό κεφάλι σκόρδο σε σκελίδες κομμένες σε τέταρτα
2-3 κλαράκια από φρέσκο δεντρολίβανο
Λάδι
Αλάτι-πιπέρι
8-10 πατάτες κομμένες

Με τη μύτη ενός μαχαιριού ανοίγετε τρύπες ενός εκατοστού κατά μήκος του κρέατος και των πλευρών του περιμετρικά. Αλείφετε το ρολό με λίγο λάδι και το αλατοπιπερώνετε καλά από όλες τις πλευρές. Βάζετε μέσα στις σχισμές το σκόρδο και τις κορυφές από το δεντρολίβανο και αλατοπιπερώνετε ξανά μέσα στις τρύπες. Tο αφήνετε έτσι για 2 ώρες μέσα στο ψυγείο. Bάζετε τις πατάτες σε ένα ταψί, τις ραντίζετε με λίγο λάδι, ρίχνετε δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι και λίγο νερό. Tοποθετείτε μια σχάρα πάνω από τις πατάτες, στερεώνοντάς τη διαγώνια στο ταψί, και βάζετε από πάνω το ρολό, ώστε οι χυμοί του να πέφτουν πάνω στις πατάτες. Προθερμαίνετε στους 220 βαθμούς το φούρνο και ψήνετε για 20 λεπτά, μετά σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο συνεχίζοντας το ψήσιμο για άλλα 30 λεπτά. Αν έχετε θερμόμετρο, η θερμοκρασία στο κέντρο του κρέατος πρέπει να δείξει 58 βαθμούς (αλλιώς κόψτε με ένα μαχαίρι για να δείτε πόσο ψημένη είναι η καρδιά, που στη χειρότερη περίπτωση πρέπει να είναι ροζ και όχι γκρι και στεγνωμένο. Το αφήνετε να σταθεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.


Κύριο Συστατικό : Μοσχάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό , Επίσημο
Χώρα Προέλευσης: Αμερική
Χρόνος Προετοιμασίας: 2 Ώρες
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV