ΣΦΥΡΙΔΑ ΞΑΠΛΩΜΕΝΗ ΣΕ ΣΤΡΩΜΑ ΠΑΤΑΤΑΣ



1 σφυρίδα 2 ½-3 κιλά
3 κ.σ. λάδι
5 πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
6 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Xυμό από 2 λεμόνια
Θυμάρι
Aλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Βάζετε σε ένα ταψί λίγο λάδι, μια σειρά από λεπτοκομμένες ροδέλες πατάτας, αλάτι-πιπέρι και στρώνετε πάνω αρκετό θυμάρι. Παίρνετε τη σφυρίδα (ή συναγρίδα), την αλείφετε με λάδι και την αλατίζετε με χοντρό αλάτι και από τις δύο πλευρές. Kαρφώνετε με οδοντογλυφίδες 3-4 φέτες ντομάτας στο επάνω μέρος του ψαριού, έτσι ώστε να μην καεί. Tο ακουμπάτε πάνω στις πατάτες.Ψήνετε από 20-25 λεπτά την κάθε πλευρά στους 180-190 βαθμούς, με τη φωτιά από πάνω μαζί με αέρα. Mετά το πρώτο γύρισμα, ρίχνετε και τις υπόλοιπες ντομάτες πάνω από τις πατάτες, αλατίζοντας και πιπερώνοντας την κάθε πλευρά και ρίχνοντας κι άλλο θυμάρι.Λίγο πριν βγάλετε το φαγητό από το φούρνο, α-δειάζετε το ζουμί του σε μια κατσαρόλα. Στο ζουμί προσθέτετε το λεμόνι και χτυπάτε ελαφρά για να γίνει σάλτσα. Μόλις ετοιμαστεί η σάλτσα, τη ρίχνετε στο ταψί με τη σφυρίδα (ή τη συναγρίδα) και τα ξαναβάζετε όλα στο φούρνο να σιγοψηθούν για 5 λεπτά -το πολύ- ακόμα.

Tip: Αν το ψάρι δεν είναι παχύ, προσθέτετε στην αρχή και νερό στο ταψί.


Κύριο Συστατικό : Σφυρίδα , Ψάρι
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Επίσημο , Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 50 λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ετσι και Ετσι
Μερίδες : 6
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV