ΑΡΝΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ



1 1/2 Κιλού αρνάκι σε μερίδες
1 1/2 Κιλού σπανάκι
1/2 Κ ούπας ελαιόλαδο
1 Μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1 Κιλό ώριμες ντομάτες πολτοποιημένες
2 Κουταλιές κέτσαπ
1/2 Κούπας μαιντανό ψιλοκομμένο ή άνηθο
Αλάτι - Πιπέρι φρέσκο

Καθαρίστε και πλύντε καλά το σπανάκι. Αφαιρέστε τα σκληρά κοτσάνια. Κόψτε το σε κομμάτια ζεματίστε το 5' και στραγγίστε το. Ετοιμάστε το κοκκινιστό. Βάλτε το λάδι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά ρίξτε και σοτάρετε τα κομμάτια του αρνιού αναποδογυρίζοντας τα κατά διαστήματα ώσπου να ροδίσουν ελαφρά απο όλες τις πλευρές τους. Προς το τέλος ρίξτε το κρεμμύδι και σοτάρετε και αυτό ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε τις ντομάτες , την κέτσαπ, αλάτι, πιπέρι και σκεπάστε την κατσαρόλα. Οταν το κρέας μαλακώσει καλά και μείνει με λίγη πηχτή σάλτσα ρίξτε μέσα το σπανάκι και το μαιντανό ανακατέψτε ελαφρά σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό περίπου 15' χωρίς να προσθέσετε καθόλου νερό. Το σπανάκι δεν πρέπει να λιώσει γι' αυτό το νερό που έχει κρατήσει απο το ζεμάτισμα είναι αρκετό για να βράσει.


Κύριο Συστατικό : Αρνί
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 1 Ώρα
Τρόπος Μαγειρέματος : Φούρνος
Βαθμός Δυσκολίας : Ευκολούτσικο
Μερίδες : 5
Πηγή : Ucook Team Chef Marios Glykas


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV