ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ (ΒΙΝΤΕΟ)



1 κομμάτι μπακαλιάρου
Για το κουρκούτι
500 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ
Νερό οσο πάρει
Λάδι για τηγάνισμα

Παίρνουμε τον μπακαλιάρο τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον βάζετε να ξαλμυρίσει σε μια μεγάλη λεκάνη με νερό. Τον αφήνετε 24 ώρες, αλλάζοντας κατά διαστήματα το νερό. Για να ετοιμάσουμε ένα κουρκούτι σε μια λεκάνη βάζετε το αλεύρι και το νερό και το χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Περνάμε τον μπακαλιάρο από το αλεύρι και μετά από τον χυλό. Σε μια φριτέζα βάζετε το λάδι να κάψει και τον ρίχνετε στο καυτό λάδι, αφήνοντας τον κροκέτες να ψηθεί μέχρι να ροδίσει περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά. Στη συνέχεια τον βγάζετε επάνω σε απορροφητικό χαρτί. Θα σερβίρετε τον μπακαλιάρο, ζεστό ή χλιαρό, με σκορδαλιά.


Κύριο Συστατικό : Μπακαλιάρος
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 15 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Μπακαλιαράδικο


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV