ΒΟΔΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑ ΛΑΙΜ



400γρ. κρέας βοδινό(κιλότο)
2 κ.σ.ανοιχτόχρωμη σάλτσα σόγιας
1/2κ.γ.φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι
5 κ.σ.αποξηραμένες γαρίδες
300 γρ. φασολάκια snake beans ή κοινά φασολάκια
αλάτι
5 φύλλα καφίρ λάιμ φρέσκα ή κατεψυγμένα
5 κ.σ.λάδι
2 κ.σ. κόκκινη πάστα κάρυ
2 κ.σ.σάλτσα ψαριού
3 κ.σ.ζάχαρη

Πλένουμε το κρέας και το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε τις ίνες και το κόβουμε σε λωρίδες μήκους 4εκ. και πλάτους 1εκ. Το βάζουμε σε ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με τη σάλτσα σόγιας και το πιπέρι. Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο περ. 15 λεπτά να μαριναριστεί. Στο μεταξύ ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις βάζουμε στην άκρη. Πλένουμε τα φασολάκια snake beans, αφαιρούμε τις ίνες και τα κόβουμε σε τεμάχια μήκους 4 εκ. Πλένουμε τα φύλλα λάιμ, αφαιρούμε τα σκληρά μεσαία κομμάτια,τα διπλώνουμε κατά μήκος σε ρολό και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες. Βράζουμε τα φασολάκια σε μικρή ποσότητα κοχλαστού αλατισμένου νερού για 1 λεπτό,τα σουρώνουμε σε τρυπητό,τα περιχύνουμε με κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι ή στο γουόκ, σοτάρουμε καλά το κρέας για περ. 2 λεπτά και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Προσθέτουμε την πάστα κάρυ,τις γαρίδες,τα φασολάκια,τη σάλτσα ψαριού και τη ζάχαρη, και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας κάπου κάπου. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα,γαρνιρισμένα με τα φύλλα λάιμ.


Κύριο Συστατικό : βοδινό κρέας , φασολάκια
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ταϊλάνδη
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά & 15 Λεπτά Μαρινάρισμα
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Γουόκ
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 2
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV