ΕΝΤΡΕΚΟΤ ΜΕ ΡΟΚΦΟΡ



1 εντρεκότ(300γρ.κόντρα μπριζόλα)
25 γρ.τυρί ροκφόρ
25 γρ. βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 κουταλιά ελαιόλαδο
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
μαϊντανός
αλάτι
λευκό πιπέρι

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και το λάδι. Αλατοπιπερώνετε την μπριζόλα και την τσιγαρίζετε 5 λεπτά απο κάθε πλευρά. Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και το διατηρείτε ζεστό. Ρίχνετε το κρεμμύδι στο ίδιο σκεύος και όταν ροδίσει το ραντίζετε με το κρασί. Στη συνέχεια βράζετε το μείγμα και λιώνετε σε αυτό το ροκφόρ το οποίο έχετε προηγουμένως πολτοποιήσει με ένα πηρούνι. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζετε στο αλάτι. Αμέσως περιχύνετε την μπριζόλα με τη σάλτσα. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Συνοδεύετε με πατάτες,σπαγγέτι,ρύζι ή σαλάτα.


Κύριο Συστατικό : εντρεκότ κόντρα μπριζόλα
Είδος Πιάτου : Κυρίως
Περίσταση : Καθημερινό
Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 Λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος : 20 Λεπτά
Τρόπος Μαγειρέματος : Τηγάνι
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι
Μερίδες : 1
Πηγή : Ucook Team


blog comments powered by Disqus
Find us on Facebook
Follow Us
Ucook TV